Спор между ГЕРБ и БСП

Горещите спорове за назначенията във властта не стихват. Вчера атаката между БСП и ГЕРБ в парламента се разгорещи с нова сила и с нов сюжет. БСП обвини  управляващите заради заместник-транспортния министър Ангел Попов, срещу когото има сигнал, че по времето преди да влезе в правителството е изнудвал превозвачи.

По темата

На двата фронта продължиха нападките и по друг сюжет - за депутата от БСП Георги Стоилов, чийто брат беше задържан рекет и наркотици и който се оказа дарител на БСП.

БСП послъгаха на няколко пъти и показаха двоен стандарт – към нашите хора са изключително критични, а към техните невинен до доказване на противното. Продължавам да чакам да внесат сигнали в прокуратурата за всички така наречени гейтове, които разпалиха. Все още няма такива”, коментира в „Здравей, България” депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

„Относно роднинските връзки, които изнесохме за ГЕРБ, става въпрос за назначаване на близки и по-далечни роднини на ключови постове, които разпределят държавни средства, а не за частен бизнес както е в случая на брата на Георги Стоилов”, заяви от своя страна депутатът от БСП Стоян Мирчев.

„В този случай става въпрос за криминални явления, за които ако се потвърдят, ще си понесе отговорността. Не става дума за разпределяне на обществен финансов ресурс каквато е ситуацията в ГЕРБ”, допълни Мирчев.

Още от спора между Биков и Мирчев гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.