От темата за Русе и БСП депутатите преминаха към ГЕРБ и назначения в Раднево

БСП няма да търси отговорност от депутата Георги Стоилов, чийто брат беше задържан в Русе по подозрение в участие в престъпна група. 

Последваха и нови взаимни обвинения в шуробаджанащина между ГЕРБ и БСП.

Обвиненията на БСП към ГЕРБ дойдоха неочаквано, докато левицата обясняваше какво ще прави със своя депутат Георги Стоилов. Брат му беше задържан при акция на ГДБОП в Русе за това, че участвал в престъпна група за рекет и наркотици. Според БСП, Стоилов нямал общо с брат си и всеки носел лична отговорност за действията и бизнеса си. И дадоха пример за шуробджанащина. А камъкът падна в градината на ГЕРБ, които също отговориха.

"Галъп": 41% от българите знаят за случаи на шуробаджанащина

Брат на депутат беше задържан. А самият депутат - призован. От своите.

„Изслушаха ме колегите. Искам да ви кажа, че не се срамувам от нито едно свое действие, надявам се да не е политическа поръчка”, заяви Георги Стоилов.

И ако колегите му от БСП поискали да си тръгне, щял да го направи. 

Нинова: В цялата страна трябва да се огласят случаи с роднински назначения

„Аз ще се съобразя с всяко действие на своите колеги”, заяви Стоилов.

„Георги Стоилов заяви, че няма никакво отношение към действията на своя брат, той беше категоричен, че никога не са имали бизнес взаимоотношения и техният живот се е развивал по различни пътища”, заяви Драгомир Стойнев от БСП. 

Кметът на Хасково: Не знаех кой на кого е кум и сват в общината (ВИДЕО)

Различните пътища означавали, че депутатът Стоилов не може да бъде упрекван за бизнеса на брат му. Защото в Русе не ставало въпрос нито за държавни пари, нито за шуробаджанащина. Друго било в Раднево обаче, където кметът е от ГЕРБ.

„Кметът на община Раднево - г-н Тенев назначава жена си за кметски наместник в село Ресиманово. Как ви звучи това кметът и кметският наместник да седят, да си пият кафето и да разпределят държавни и общински пари”, заяви Стойнев.

На ГЕРБ упреците за Раднево им се сториха наполовина истина.

„Вярно е, че съпругата на кмета на Раднево е кметски наместник, обаче не е назначена от него, а е назначена 2004 г. и от тогава досега нито един кмет не я е сменял”, заяви Емил Христов от ГЕРБ.

И от ГЕРБ искали да знаят кой е платил кампанията на БСП в Русе и има ли общо братът на депутата.

„Дали е правил дарения и ако е правил, как биха коментирали парите и произхода им”, попита Емил Христов.

От БСП не казаха дали и колко. А окончателно ще решат политическата съдба на Георги Стоилов утре.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.