Тя смята, че случаят в Хасково далеч не е единственият и подобни примери има и на други места

Атаката на БСП срещу ГЕРБ за роднинските назначения не спира. Според Корнелия Нинова държавата се е сраснала като октопод с властта. Тя смята, че случаят в Хасково далеч не е единственият и подобни примери има в цялата страна. 

Нинова нарече "Суджукгейт" бизнес групировка и начин за рекет върху фирми от депутати. Разделението на общинските съветници на ГЕРБ в Ботевград също било по бизнес. Като пример беше посочено името на депутата Александър Ненков, чиято съпруга работи в държавното дружество  "Булгартрансгаз".

Нинова: Никога „Лукойл” не е спонсорирал кампания на БСП

„Всеки има право да работи някъде, това не го оспорвам, но не там, където съпругът му разписва обществена поръчка, той я одобрява финансово и негова фирма я получава”, коментира Нинова.

ГЕРБ - с въпроси за съпруга на Корнелия Нинова

"Днес правим една национална среща с всички наши кметове и общински председатели от цялата страна - да обсъдим бюджета за 2018-а и проблемите на местната власт. Едно от обръщенията, които ще направя към тях е, в цялата страна да се огласят такива случаи. Започваме национална кампания за това. Защото пак казвам, то не е единичен случай, а е модел, който е октопод, обрасъл цялата държава и на този модел трябва да се сложи край", заяви тя. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.