"Аз знаех достатъчно, за да направя много повече от това, което сторих", признава режисьорът

Американският режисьор Куентин Тарантино призна, че е знаел за сексуалните посегателства към жени от продуцента Харви Уайнстийн, с когото е работил много години, съобщават световните агенции, цитирани от БТА.

СЛЕД СЕКССКАНДАЛА: Британският филмов институт отне членството на Уайнстийн

Те цитираха интервю на Тарантино, публикувано във в. "Ню Йорк таймс". В него режисьорът признава: "Аз знаех достатъчно, за да направя много повече от това, което сторих".

Световна вълна срещу сексуалните посегателства

Тарантино изразява съжаление, че не е предприел мерки. Той отбеляза, че това е станало много преди да избухне скандалът с Уайнстийн, който през последните седмици беше обвинен в посегателства и изнасилвания от над 40 жени.

Уди Алън: Чувал съм за наклонностите на Уайнстийн

Тарантино сподели още, че неговата бивша приятелка - актрисата Мира Сорвино, също е сред жертвите на Уайнстийн. Продуцентът без разрешение е започнал да й прави масажи и късно през нощта я посетил у дома й. Това се случило преди Тарантино и Сорвино да започнат връзката си през 1995 г. Друга актриса също се оплакала на Куентин от похотливия продуцент.

Филмовата академия в САЩ изхвърли продуцента Харви Уайнстийн

Тарантино поясни, че навремето той не е имал пълна представа за случващото се. Режисьорът предполагал, че става дума за единични посегателства от страна на Уайнстийн.

Оливър Стоун: Уайнстийн стана жертва на съдници и отмъстители

Междувременно полицията в Лос Анджелис започна разследване на обвинения срещу Уайнстийн за сексуално нападение през 2013 г. Показания е дала жертва на действията му. Според в. "Лос Анджелис таймс" става дума за 38-годишна италианска актриса и манекенка, която е разпитвана два часа. Нейното име не беше огласено. Тя е потвърдила, че е станала обект на насилствени действия от сексуален характер от страна на Уайнстийн. Полицейските служби в Ню Йорк и Лондон също разследват американския продуцент по подобни обвинения.

Анджелина Джоли обвини продуцент в сексуален тормоз (СНИМКИ)

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.