Гледайте комедиите “Маймунски приключения” от 12.50 ч. и “Усмивката на Мона Лиза” от 14.30 ч. днес по NOVA

Забавни уроци за справяне с житейските обрати очакват зрителите с филмите в съботния следобед по NOVA. От 12.50 ч. режисьорът на “Въздушният Бъд” Робърт Винс ще разкаже една история за преследване на мечтите в комедията “Маймунски приключения”. Лентата проследява странстванията на Монти - талантлива маймуна, позната с рекламата си на енергийна напитка. Неговите цели обаче са много по-големи и вярва, че може да се превърне в първата маймуна, спечелила “Оскар”. В преследване на своята мечта Монти се впуска в невероятни приключения.

Кино маратонът продължава от 14.30 ч. с холивудските звезди  Джулия Робъртс, Маги Джиленхол, Кирстен Дънст, Доминик Уест, Джулия Стайлс, които са главни действащи лица в романтичната комедия “Усмивката на Мона Лиза”. Действието в лентата на отличения с награда БАФТА за “Четири сватби и едно погребение” режисьор Майк Нюъл се развива през 1953 година в престижния девически колеж “Уелсли”, Нова Англия. Джулия Робъртс влиза в ролята на Катрин Уотсън, прогресивна възпитаничка на университета “Бъркли” в Калифорния и новата преподавателка по история на изкуствата в училището. Тя идва в “Уелсли” с идеалистични схващания относно обучението на най-умните жени в Америка. Но се оказва, че тук девойките учат френска литература и физика сутрин, и как да сервират чай на шефа на съпруга си следобед, а годежен пръстен на пръста на младата жена е по-голямо постижение и от най-доброто образование. В свят, в който всеки им казва как да живеят, Катрин започва да ги учи как да мислят сами.

Не пропускайте развръзките в комедиите “Маймунски приключения” от 12.50 ч. и “Усмивката на Мона Лиза” от 14.30 ч. днес по NOVA.