Какво обясниха лекуващите лекари на Кубрат Пулев пред NOVA?

Контузията на Кубрат Пулев е тежка и е немислимо да беше участвал в този мач с Антъни Джошуа. Около това мнение се обединиха лекуващите го лекари в България. 

Направените преди часове ехографски прегледи са показали 30% разкъсване на горния гръден мускул, хематом с обем от 30 куб. см и подутина с диаметър от 7-8 см в дясната гръдна половина, пише Gong.bg

"Знаете, че ударите са ъперкът, кроше и прав. Всичко това, ако той беше играл с тази травма, нямаше да може да ползва изобщо дясната си ръка. Всяко едно може да доведе до допълнително разкъване", заяви специално за NOVA д-р Иван Пидакев, ординатор в клиника по хирургия към МИ на МВР. 

"По принцип всяко по-голямо усилие и в момента е свързано със силна болка. Той не може да натисне, не може да вдигне, това причинява много силна болка за него. С подобна контузия в ежедневието човек може да върши задълженията си, но големи физически натоварвания са нвъзможни", сподели пред NOVA доц. Илия Лозев от клиниката по хирургия към МИ на МВР. 

Сега Пулев ще трябва да се отдаде на пълна почивка за възстановяване на скъсания мускул, като не е изключена и оперативна намеса. 

"Според нас се изисква много по-дълъг период на възстановяване, може би след около четири, пет до шест месеца ще може да се върне на ринга", сподели още д-р Пидакев. 

Още спортни новини четете на Gong.bg.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.