Кралят разчиства пътя пред избрания за негов наследник

Уволнения и арести на принцове в Саудитска Арабия. Новосъздаденият комитет за борба с корупцията нареди да бъдат задържани четирима министри и общо 11 членове на кралското семейство.

Жените в Саудитска Арабия вече ще могат да ходят на спортни събития

Истински шок за бизнес средите е арестът на влиятелния принц Алауид бин Талал. Той е един от най-богатите хора в света и управлява десетки милиарди от парите на кралското семейство. Принцът има дялове от компании като Apple, Time Warner, банковият консорциум Citigroup и медийната империя News Corporation.

Предотвратиха нападение срещу кралски дворец в Саудитска Арабия

Арестите са направени с цел утвърждаване на властта на принца, когото крал Салман е избрал за свой наследник - 32-годишният Мохамед бин Салман. Той оглавява антикорупционния комитет. А кралят отстранява всички, които не са съгласни с избора му на наследник или имат достатъчно влияние да му се противопоставят.

Неотдавна, младият принц представи амбициозен план за развитието на Саудитска арабия, който включва връщането към по-умерена форма на исляма, която да се харесва на младите и приватизирането на част от държавната петролна компания.

Любопитното е, че задържаните принцове не са в ареста. Членовете на кралската фамилия са настанени в 5-звезден хотел в центъра на столицата Рияд и стаите им се охраняват от полицията. 

Путин посрещна краля на Саудитска Арабия

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.