Щом не се предават, значи имат съпричастност към извършените престъпления, смята Младен Маринов

Тримата мъже, които МВР обяви за издирване след взривяването на банкомат в Сапарева баня, са опасни. Това коментира в студиото на „Събуди се” главният секретар на МВР Младен Маринов.

По думите му не са регистрирани опити от тяхна страна да напуснат страната.

Продължава издирването на заподозрените за обира на банкомат

„Лицата са ясни, уточнени са. Фактът, че знаят, че ги издирваме и не се предават, означава, че по някакъв начин са притеснени и имат съпричастност към извършените престъпления, в които ги обвинявам. Смятаме, че са опасни”, заяви Маринов.

Той обясни, че всеки един от тази група е имал своята роля – този, който взривява, този, който взима касетите, шофьор, човек, който осигурява периметър с оглед ранно предупреждение за опасност.

СЛЕД ВЗРИВА НА БАНКОМАТ: Един арестуван, издирват още трима (ВИДЕО+СНИМКИ)

Въпреки че не са арестувани още, според Маринов службите са си свършили добре работата и трябва време, за да могат да се ориентират и да влязат в следите на престъпната група.

„Хубаво е, че задържахме автомобила с всички веществени доказателства. Колегите се справиха отлично”, заяви Маринов. „Не смятам, че тези лица са изпуснати, въпрос на време е да бъдат хванати”.

Според МВР тази група стои зад повече от 4 взривени банкомата в последно време. 

Спецакция срещу обирджиите на банкомати, един е задържан (ВИДЕО+СНИМКИ)

Миналата година също е хваната такава група от 2-ма души. Единият от тях преди няколко дни е катастрофирал с мотор и е починал, другият обаче все още е в ареста. 

„В момента е направен анализ на активния престъпен контингент. Има фокус върху други лица”, заяви Маринов. 

Главният секретар на МВР коментира и проблемите с полицаите, които имат връзки с престъпния свят. Според Маринов проблемът ще се задълбочава.

„Искаме промяна в Закона, която да позволи да извършваме тестове на полицаите дали употребяват наркотици”, заяви Маринов. 

Попитан докъде е стигнало разследването по отвличането на Адриан Златков, Младенов обясни: „Продължава разследването, документирани са факти и обстоятелства. Такава сложна престъпна дейност трябва време за разкриването й. Нека полицаите да работят спокойно", заяви Маринов.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.