Разследване на NOVA показа как коли, боядисани в жълто, возят пътници от Летище София за големи суми

Държавата с мерки срещу нелегалните таксита. Екип на „Здравей, България” показа как коли, боядисани в жълто, возят пътници от Летище София. За 5 километра поискаха 30 лева от репортера на NOVA, а на чужденка дадоха медицинска бележка вместо касов бон. 

По темата

„Вече работим по този сигнал. От началото на 2017 г. провеждаме множество специализирани полицейски операции във връзка с този проблем. Единични случаи винаги има и това не е показателно за територията на цялата страна”, заяви инспектор Росен Игнатов от „Икономическа полиция” към Главната дирекция „Национална полиция”.

По думите му ежедневно се говори по темата с нерегламентираните таксита и се работи активно по предприемането на конкретни мерки за справяне с проблема.

„Работим от много време по този проблем. Доказването на нерегламентиран превоз е много труден процес, защото правомощията на „Автомобилна администрация” са малки. Правили сме проверки съвместно с МВР в цялата страна. 126 от 1860 са нерегламентиран транспорт. 96 са за леки автомобили. Това обаче е трудно доказуемо, защото трябва да се снемат обяснения от пътниците. Да има възражение от тяхна страна, да се състави акт и да се докаже в съда”, обясни Красимир Сребров, директор на Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация”.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.