Лъжат ли ни със скрити такси фирмите за бързи кредити?

Може ли да изтеглим заем от 1500 и да върнем 6300 лв.? И още – как търговците надуват с невидими такси цената на бързите кредити. В сезона на голямото теглене на заеми ще ви покажем продължават ли фирмите за бързи кредити да подвеждат потребителите със скрити такси и лихви.

Проверка на КЗП от последната година на повече от 50 регистрирани фирми показва нарушение при всяка една от тях. Сред най-новите трикове е такса „известие”. Колко можем да платим, за да ни съобщят, че сме просрочили плащането на вноската по заема? Какви други невидими такси и лихви ни начисляват търговците? И още – възможно ли е кредитът ни да поскъпне 5 пъти, докато го върнем?

ПРЕДИ НИКУЛДЕН: Как да разпознаем прясната риба? (ВИДЕО)

В навечерието на Коледа и Нова година интересът към бързите кредити расте. С тях попълваме дупките в семейния бюджет, свързани с разходите за подаръци, празнуване и пътуване. Само за година българите са изтеглили с 8% повече бързи заеми. Средният размер на бързия кредит, който теглим, е 500–550 лв.

Най-често прибягваме до заем поради лични нужди, ремонт или здравословни проблеми. До бързи пари прибягват все по-млади хора – до 30-годишна възраст, с висше образование, с доходи около 900 лв. Как да изберем най-изгодния заем? И какви капани ни дебнат при кредитирането? Гледайте във видеото.

Очакваме Вашите предложения за теми, както и сигнали, на e-mail: georgi.georgiev@ntv.bg и във facebook: Georgi Georgiev Nova TV.

Ето и още репортажи от рубриката "Георги Георгиев на твоя страна":

Има ли опасни химикали в цитрусовите плодове? (ВИДЕО)

Реални намаления или "черен петък" по български? (ВИДЕО)

Колко ще ни струват предстоящите празници? (ВИДЕО)

Надписват ли ни сметките за парно и топла вода? (ВИДЕО)

Да се намали ли работната седмица на 4 дни?

Кой ще плаща със 180% по-скъпа "Гражданска отговорност"?

Какво печелим и какво губим от смяната на времето?

ЛАБОРАТОРЕН ТЕСТ: Опасни ли са наргилетата и електронните цигари?

Плодовете поскъпват заради масово измръзване

Защо пътищата в Танзания са по-добри от нашите?

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.