В Пхенян Джефри Фелтман ще разговаря по „въпроси от взаимен интерес и загриженост“

Помощник-генералният секретар на ООН по политическите въпроси – американецът Джефри Фелтман, ще направи официално посещение в Северна Корея, съобщи говорителят на световната организация Стефан Дюжарик. Това е първото посещение на Джефри Фелтман в тази страната откакто пое функциите си през 2012 г., се уточнява в съобщението, цитирано от БГНЕС.

Германия прибира свои дипломати от Северна Корея

В Пхенян той ще се срещне със севернокорейски ръководители и ще разговаря с тях по „въпроси от взаимен интерес и загриженост“, добави говорителят на ООН. Той не можа да каже дали представителят на световната организация ще се срещне със севернокорейския ръководител Ким Чен Ун.

РАКЕТАТА НА ПХЕНЯН: Закани и извънредна среща на ООН (ВИДЕО)

Той ще се срещне с чуждестранни дипломати и екип на ООН, разположен в Северна Корея с хуманитарна мисия. Джефри Фелтман ще посети няколко обекта, където ООН осъществява свои проекти, добави Дюжарик и уточни, че посещението му ще протече основно в района на Пхенян.

Визитата на Фелтман е по покана на Северна Корея, направена по време на Общото събрание на ООН през септември. След Северна Корея Фелтман ще посети Китай, но говорителят на ООН не уточни на кои дати ще стане това. Посещението му в Северна Корея идва шест дни след изстрелването на междуконтинентална балистична ракета от Пхенян, която според севернокорейците може да удари която и да е било точка от континенталната територия на САЩ.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.