До момента обаче в сметката са постъпили 9827 лева, които са крайно недостатъчни

Празниците минаха, еуфорията около тях също. За хората от изгорелия блок в Бойчиновци обаче това бяха тъжни дни. Повече от седмица те живеят в чужди домове - при близки и познати. Надяват се добри хора да им помогнат финансово, за да си възстановят поне покрива на изгорялата сграда. Вече е ясно, че блокът не е опасен и може да бъде ремонтиран, но трябват пари.

Пожар в Бойчиновци изпепели домовете на 12 семейства (ВИДЕО)

Повече от седмица Наталия, съпругът й и синът им живеят в чужд дом, на квартира. Дали им го без наем, докато стъпят на краката си. Успели в него да съберат голяма част от оцелялата си покъщнина. Двамата градили семейния си дом близо 30 години. Там отгледали децата си, радвали се и на внуци. И с нетърпение чакали Коледа, за да им подарят подаръците. Но Нова година посрещнали сами и се молели единствено да имат отново дом, техния си дом.

СЛЕД ПОЖАРА В БОЙЧИНОВЦИ: Строителни фирми помагат на останалите без дом

„До 16 часа вчера в сметката са постъпили 9827 лева. Имаме уверение от няколко фирми, че ще помогнат със средства, но поради факта, че бяха празници, днес или утре ще се реши с какви суми ще се подпомогнат хората. Днес в 9 часа сутринта ще дойде инженер-конструкторът, който да направи заснемане и тогава да се изготви проект за таван, покривна конструкция и да каже колко средства ще бъдат необходими за ремонта. Събраните досега пари обаче със сигурност няма да са достатъчни, затова отправям апел към всички хора, които имат възможност, да помогнат с парични средства”, заяви за „Здравей, България” Петър Южняшки от Община Бойчиновци.

СЛЕД ПОЖАРА В БОЙЧИНОВЦИ: Кой ще помогне на хората, останали без дом?

Хората казват, че отвътре и отвън целият блок е почистен и вече може да започне ремонтът. Конструкцията на блока е здрава, но първо трябва да се направи покривът, и то преди да е започнало да вали. Те обаче няма как да се справят без чужда помощ.  

Ако искате да помогнете на останалите без дом в Бойчиновци, можете да направите дарение на следната банкова сметка:

Интернешънъл Асет Банк

IBAN: BG93IABG74748400984500

BIC: IABGBGSF

Код: 44 51 00

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.