Стотици хиляди останаха без ток

В Западна Европа все още се борят с последствията от Елинор. Жертвите на стихията вече са три. Стотици хиляди домакинства остават без ток, а въздушния трафик продължава да е с отклонения. Бурята вече се премества към крайните северни райони на Европа, но влиянието й продължава да се усеща. 

В алпийските райони се очакват обилни снеговалежи, има и висока лавинна опасност. Трима души станаха жертви на пожарите на остров Корсика, които бяха разпалени от ветровете на Елинор.

Поне 29 души са пострадали и един е загинал в резултат на зимната буря „Елинор” във Франция, която премина през страната в нощта срещу 3 януари, съобщи телевизионният канал Бе Еф Ем, цитиран от БГНЕС.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ОПУСТОШЕНИЯТА, КОИТО "ЕЛИНОР" ПРИЧИНИ ТУК

Невиждана от 30 години зимна буря връхлетя САЩ (ВИДЕО)

В сряда беше съобщено за 15 пострадали от стихията в департаменти на Западна, Централна и Източна Франция.

Зимна буря обърна влак и малък самолет в Швейцария (ВИДЕО+СНИМКИ)

По данни на Бе Еф Ем сериозно пострадали са четирима души. В резултат на силните ветрове, проливни дъждове и удари на мълнии близо 35 000 домове в Северна и Западна Франция са останали без електрозахранване. На остров Корсика без ток са били 11 000 домакинства.

ПЪТЯТ НА БУРЯТА: Ще засегне ли "Елинор" и България

Синоптиците предупреждават, че днес „Елинор” ще продължи да нанася удари в редица френски региони.

Бурята "Елинор" вилнее в Западна Европа, взе жертва (ВИДЕО+СНИМКИ)

В Алпите се очаква силен снеговалеж, а в департаментите От Савоа, Савоа и Отз Алп има голям риск от падане на лавини. През деня там се очакват пориви на вятъра до 50м/сек.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.