На него на английски е обяснено, че служителите на МВР в България взимат по-ниски заплати от колегите си в Европа

Полицаите готвят нов протест. Те ще излязат с искания за по-високи възнаграждения на 11 януари - денят, в който в София официално ще бъде даден старт на българското председателство на ЕС.

Бюджет 2018 влезе в пленарната зала

От Синдикалната федерация на служителите в МВР вече поставиха специален билборд, на който на английски език е обяснено, че служителите на МВР в България взимат по-ниски заплати от колегите си в Европа и че основното заплащане е равно на 340 евро. 

Ще се разберат ли синдикатите и ръководството в МВР?

Билбордът е поставен на много ключово място - на булевард „Евлоги и Христо Георгиеви”, в посока НДК, откъдето всъщност се очаква да преминават присъстващите на всички основни събития.

Ще има още 3 подобни билборда, обещават униформените. Те ще бъдат разположени в района на Националния дворец на културата. 

ПРОТЕСТ ПОД ПАГОН: Полицаите отново на протест

Какви са исканията на полицаите? 

Основните искания на униформените са свързани с по-добро заплащане и по-добро оборудване и униформи. 

Според министъра на вътрешните работи Валентин Радев отпуснатите за тази година 55 млн лева, предназначени за по-високи заплати, са достатъчни. Работещите в МВР обаче не са съгласни и продължават да настояват за 15% увеличение на заплатит.е 

Радев напомни и, че МВР е изплатило 17 милиона лева за дрехи на служителите си, но от Синдикалната федерация на МВР обясниха, че в момента има проблем с доставката на кубинки. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.