Той определи убития като „достоен човек”

Петър Христов не е бил член на партия ГЕРБ, а е бил симпатизант. Направил е само едно дарение, което може да се провери. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов след заседанието на КСНС при президента, предаде БГНЕС.

Петър Христов е убит с оръжие, използвано от професионалисти

Цветанов коментира убийството на бизнесмена Петър Христов, извършено в понеделник сутринта в столичния квартал „Манастирски ливади”.

Петков: Убийството на Петър Христов е удар срещу управлението

Цветанов определи убития като „достоен човек”.

„В периода, когато бях вицепремиер, той имаше възможност да подпомогне разкриването на тежки криминални престъпления”, заяви още Цветанов.

Красимир Горсов: За мен беше чест, че познавах Петър Христов

„Ако мотивът за това престъпление е ответна реакция на групата на „Наглите”, това не е добър сигнал”, допълни Цветанов.

Той каза още, че познанството му с бизнесмена датира от времето, когато Цветанов влиза в политиката и категорично отрече да се познава с бизнесмена преди това или пък Петър Христов да е бил спряган за кандидат за кмет на Велико Търново от партия ГЕРБ.

Близък на убития бизнесмен: Той не е показал притеснения за сигурността си

През 2011 г. Христов участваше активно при откриването на синя стая за защита на деца, добави Цветанов. По думите му Христов никога не е имал политически цели и амбиции.

Разстреляха крупен бизнесмен посред бял ден в София (ОБЗОР)

Той няколко пъти повтори, че бизнесменът никога не е споделял за евентуални заплахи. Единствено е имал притеснение относно ответна реакция на групата на „Наглите”, каза Цветанов.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.