Все още няма заподозрян за убийството на бизнесмена

Все още няма заподозрян за убийството на бизнесмена Петър Христов.

Цветанов: Ако убийството на Петър Христов е ответна реакция на "Наглите", не е добре

Той беше разстрелян показно в понеделник сутринта на бул. „България”, където е централният му офис.

Петков: Убийството на Петър Христов е удар срещу управлението

Според разследващи убиецът е професионалист. Стрелял е от 20-30 метра разстояние. Според първоначалната информация той е използвал чешки картечен пистолет "Скорпион", научи NOVA. 

Красимир Горсов: За мен беше чест, че познавах Петър Христов

Разследващите работят по няколко версии. "Eдна от първите версии е свързана с неговия личен и бизнес живот. До този момент нямаме информация да е заплашван. Разпитваме близките му", съобщи вътрешният министър Валентин Радев. 

Друга версия за покушението е евентуално отмъщение заради съдействието на бизнесмена по  залавянето на групата за отвличания  "Наглите".

 "Петър Христов беше един достоен човек – през периода, в който бях министър и вицепремиер, имахме възможност с неговата гражданска позиция да подпомогнем разкриването на тежки криминални престъпления. Ако мотивът за това престъпление е ответна реакция на групата „Наглите”, смятам, че това не е добър знак за държавата и обществото", заяви бившият вътрешен министър Цветан Цветанов. 

 

Близък на убития бизнесмен: Той не е показал притеснения за сигурността си

Цветан Цветанов допълни, че Петър Христов не е бил член на ГЕРБ.  "Имаше дарение, което беше направено през 2007 г. 30 000 лева е допустимото дарение", заяви Цветанов. 

Екип на NOVA отиде на адреса, където преди години Петър Христов е живял със семейството си. Съседите му си спомнят, че тогава е бил охраняван. И в София, и в родното му село Самоводене го определят като добър човек.

Един от приятелите на Петър Христов - Яков Джераси разказа пред NOVA, че е разговарял с него малко преди покушението. "Не звучеше да се страхува, беше щастлив" , разказа Джераси. Според него нито една от публично лансираните версии не отговаря на истинските мотиви за престъплението.

Разстреляха крупен бизнесмен посред бял ден в София (ОБЗОР)

На мястото, където беше извършено покушението, са открити 7 гилзи, а изстреляните куршуми са 8. Оръжието все още не е открито. Голяма част от видеокамерите за външно наблюдение не работят и вероятно стрелецът не е заснет.

Вижте какво точно представлява оръжието, с което е прострелян Петър Христов тук: 

ВСИЧКО ЗА ПОКАЗНИЯ РАЗСТРЕЛ ЧЕТЕТЕ ТУК!

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.