В нея са участвали България, Кипър, Гърция и Холандия

Международна полицейска операция, координирана от Европол, е проведена с участието на България, Кипър, Гърция и Холандия. В хода на операцията е преустановено нелегалното излъчване на стотици телевизионни програми, от които по първоначални данни е генериран огромен месечен приход.

Хиляди са били абонатите на компанията, осъществявала престъпната дейност, като месечната такса, заплащана от всеки абонат, е била значително по-ниска от обичайната потребителска такса за подобна услуга. По първоначални данни разпространението на каналите се е извършвало на територията на цяла Европа.

Разбиха международна банда, внасяла български просяци в Швеция (ВИДЕО)

Общо в България, Гърция и Кипър са извършени процесуално-следствени действия на 17 адреса.

У нас на 9 януари са претърсени 4 адреса в София и Петрич, задържано е едно лице. Иззети са над 70 сателитни приемници, 5 конвертора за преобразуване от видео към цифров сигнал, системи за отдалечен контрол и мрежово оборудване и 84 сървърни конфигурации, служещи за незаконно разпространение на каналите чрез IPTV.

По случая са разпитани свидетели и са извършени разпрознавания на заподозрени лица.

Българи- с обвинение за разпространение на фалшиви евро в ЕС (ВИДЕО+СНИМКИ)

На територията на страната действията са наблюдавани от Следствен отдел при Специализирана прокуратура на България.

Проведената операция е резултат от засилените мерки за противодействие на нарушаването на авторските и сродни права върху телевизионни програми и защита на интелектуалната собственост.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес