Протестът е срещу новия пакет мерки за икономии

Гръцката полиция използва сълзотворен газ срещу протестиращи пред сградата на парламента, където депутатите гласуваха нов пакет мерки за икономии, изисквани от международните кредитори на страната в замяна на нов транш от спасителните заеми, предаде "Ройтерс".

Над 10 000 души участваха в като цяло мирен митинг пред парламента, когато група от стотина крайнолеви демонстранти започнаха да хвърлят запалителни бомби и камъни срещу полицията, която беше образувала кордон около парламента. Полицията отговори със сълзотворен газ и шокови гранати, посочва ДПА.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ПРОТЕСТА В АТИНА

Голям брой трудещи се участваха и в 24-часова стачка в знак на протест срещу новите болезнени мерки, които предвиждат намаляване на семейните надбавки, правят по-трудно за профсъюзите да организират стачки и дават възможност за онлайн търгове с имоти на длъжници.

 

Сблъсъци между протестиращи и полиция в Атина (ВИДЕО)

Гневни граждани на протест пред резиденцията на Алексис Ципрас

Междувременно гръцкият парламент одобри проектозакона за нови мерки за икономии, съдържащ фискални, енергийни и трудови реформи, изисквани от международните кредитори в замяна на отпускане на нов транш от спасителната помощ, предаде Ройтерс.

ПРОТЕСТИ В ГЪРЦИЯ: Недоволните искат оставка на правителството

Проектът беше одобрен с мнозинство в 300-местния парламент, докато хиляди хора протестираха пред сградата на законодателния орган срещу болезнените мерки.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.