"Не виждам къде ми е вината. Животното е вързано", каза пред съда Димитър

Собственикът на питбула, нахапал до смърт 3-годишно дете в село Мокрище, е освободен. Пазарджишкият съд реши, че няма да наложи мярка задържане под стража на чичото на детето Димитър Михайлов.

Домашно куче уби 3-годишно дете

Според съда, в деня на трагедията питбула е бил вързан, докато собственикът му е бил на работа, а детето е дошло само. Според показания на свидетели кучето не е проявявало агресия, а детето  често го дразнело, въпреки предупрежденията. Според магистратите, мъжът нямало как да осигури пряк надзор над питбула, тъй като бил на работа.

"Задържане под стража" за собственика на кучето, което уби дете

От прокуратурата не изключват да бъдат повдигнати обвинения на бабата на детето, която като негов настойник го е оставила да ходи само в селото.

Ветеринар: Евтаназията на кучето убиец няма да реши проблема

35-годишният Димитър Михайлов е с обвинение, че не е положил достатъчно грижи за питбула, който уби дете. Обвиняемият отрече кучето да е било агресивно и недохранено. Близки и приятели на задържания също потвърдиха, че кучето не е налитало на хора, но малкото дете най-вероятно го е дразнило или ударило с пръчка, за да се стигне до нещастния инцидент.  В същото време в социалните мрежи хора се надига вълна в защита на питбула.

Собственикът на кучето, убило дете - с обвинение

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.