Работи се по версията, че животното е било недохранено а 3-годишното момче е оставено без надзор

Районната прокуратура повдигна обвинение на собственика на питбула, убил 3-годишно дете. Прокуратурата ще поиска той да остане за постоянно в ареста, ако бъде признат за виновен, той може да отиде в затвора за 5 години. 

Собственикът на животното е чичо на убитото момченце. След трагедията в пазарджишкото село Мокрище бяха арестувани и бащата, и лелята на детето, но по-късно бяха освободени. 

Кучето, убило 3-годишно момче - недохранено и на вериги, детето - без надзор

"Кучето е било вързано по принцип, но в конкретния момент по някаква причина е било отвързано", съобщи главният секретар на МВР Младен Маринов.  Защо питбулът се е нахвърлил на детето все още не е ясно. Свидетели на трагедията няма. Свидетели предполагат, че детето е дразнило кучето. 

Домашно куче уби 3-годишно дете

Според ветеринаря, дошъл на оглед, питбулът станал агресивен заради системно гладуване.  Кучето не е регистрирано в общината. Не е преглеждано и от ветеринарен лекар. Стопаните му го прибрали от улицата преди две години. 

След като куче уби дете: Ще останат ли арестуваните зад решетките?

3-годишният Тошко често оставал без надзор, разказват съседите. Никой обаче не е подал сигнал до социалните служби. "Детето се е отглеждало от бабата по майчина линия. Социални работници посетиха населеното място и според тях това е било едно добре гледано дете ", обясни Радка Кежева от Диреция "Социално подпомагане" в Пазарджик. 

Ветеринар: Евтаназията на кучето убиец няма да реши проблема

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.