Турските въоръжени сили бомбардират региона

142 цивилни са загинали до момента в резултат на бомбардировките и артилерийския обстрел на град Африн от турските въоръжени сили. Това съобщи агенция САНА, позовавайки се на данните от градската болница.

Пилотът на сваления над Сирия руски самолет се е самоубил с граната

Медицинска помощ е оказана на 345 ранени. Повечето от жертвите са жени и деца, уточнява БГНЕС.

Турската артилерия е обстреляла днес мобилен център на Сирийския Червен полумесец в селището Раджо-Бавабил, докато са раздавани медикаменти на населението.

Турция: Франция "не може да ни учи" за Сирия

В резултат на военните действия на турската армия в северна Сирия, които започнаха на 20 януари, е разрушена стопанска инфраструктура на региона, жилищни домове, джамии и исторически паметници.

Представител на коалицията "Сили на демократична Сирия" Мустафа Бели опроверга изявленията на Анкара, че турската войска е установила контрол над 16 погранични села в Африн. „Турция и нейните местни съюзници, свързани с терористичната групировка „Джебхат ан-Нусра“, не успяха за 16 дни агресия да постигнат никакви реални резултати на фронта в Африн“, каза той.

Ердоган към съпартийци: Всички заедно ще отидем в Африн

По данни на Генералния щаб на турската армия от началото на операцията „Маслинова клонка“ в северна Сирия са унищожени 947 терористи, към които Анкара причислява кюрдските бойци.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.