Според хората замърсяването идва от обитателите на виетнамските общежития

Отново недоволство срещу мръсния въздух в София. Жители на столичния квартал "Красна поляна" излязоха на протестно шествие. Според тях замърсяването идва от обитателите на виетнамските общежития.

София и Русе дишат най-мръсния въздух (ВИДЕО)

Оплакванията на хората са срещу непрекъснатото изгаряне на отпадъци, набезите, както и отделянето на азбест от сградите на общежитията, който е канцерогенен.

Столичани и русенци на протест срещу мръсния въздух (ВИДЕО)

Жителите на „Красна поляна” настояват СОС да определи краен срок за премахването на сградите, както и да предложи план за усвояването на терена.

Протестиращите подписаха и специална петиция с исканията си, която ще бъде изпратена до омбудсмана Мая Манолова. Движението в района е блокирано, пропускате се само автобусите на градския транспорт.

Въздухът във Видин – опасно мръсен

Шествието на протестиращите ще достигне до бул. „Вардар”.

В „Здравей, България” тази сутрин кметът на София Йорданка Фандъкова заяви, че Столичната община не може да влезе в къщите на хората, за да се извършват проверки.

ДЕБАТ: Откъде държавата ще получава информация за замърсяването на въздуха?

„Това, което правим през последните месеци, е много засилени проверки по отношение на сервизите, за които има установено горене на отработени масла, на пунктовете за вторични суровини и на общинските жилища. Разговарях с министъра на труда и социалната политика и той пое личен ангажимент и да има промени, така че енергийните помощи за следващия сезон да бъдат само в екологично чисти горива”, заяви Фандъкова.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.