Премиерът подчерта, че нито кралството, нито ЕС могат да имат точно каквото искат

Британският министър-председател Тереза Мей изложи, както тя самата заяви, „трудните факти“ в рамките на своята реч относно насоките за Брекзит, като в същото време подчерта своята надежда за бъдещо икономическо партньорство, предава BBC, цитирана от "Фокус".

Брюксел разгневи Лондон заради Северна Ирландия след Brexit

Страните от ЕС са готови да увеличат вноските си в общия бюджет

„Напускаме единния пазар и животът ще бъде различен“, отбеляза Мей и добави, че взаимният достъп до пазарите ще бъде „по-малък отколкото е сега“, в но в същото време премиерът подчерта, че “юрисдикцията на Европейския съд във Великобритания трябва да спре“. Британският политик заяви, че „и двете страни трябва да приемат факта, че това са преговори и нито един от нас не може да има точно каквото иска“, като обаче премиерът подчерта своята увереност, ще сделка между Великобритания и Съюза все пак ще бъде постигната.

Тони Блеър: Ако ЕС промени подхода си към имиграцията, може да няма Brexit

Лондон иска по-дълъг преходен период след Brexit

Според Мей търговското споразумение трябва да е на равни начела и с нуждата за „обвързващи ангажименти“. Министър-председателят изрази желанието на Лондон да има свободата да договаря търговските сделки, контролира законите и запази наличието на нетвърда граница с Ирландия след Брекзит. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК