Предполага се, че те са свързани с клана „Ндрангета”

Словашките власти освободиха седемте италианци, задържани във връзка с убийството на разследващия журналист Ян Куциак и неговата годеница, предаде БТА.

Седмината бяха арестувани в четвъртък при полицейска акция срещу жилище, за което се предполага, че е свързано с членове на италианската престъпна организация „Ндрангета”. Те са на възраст от 26 до 62 години. Полицията потвърди освобождаването им, но не съобщи подробности.

Разследват чуждестранна следа в убийството на словашкия журналист

"В законоустановения срок от 48 часа следовател провери необходимите факти за евентуално повдигане на обвинение. След изтичането на 48 часа, задържаните бяха освободени", се казва в комюникето на полицията.

Намериха убити словашки разследващ журналист и приятелката му

Според словашки медии, сред задържаните са били италианският бизнесмен Антонино Вадала и членове на неговото семейство, които Куциак подозираше във връзки с калабрийската мафия. 

Ян Куциак и неговата приятелка бяха открити мъртви в дома им миналия уикенд. Погребението на журналиста ще се състои по-късно днес. Годеницата му вече беше погребана вчера, облечена в булчинска рокля.

Многохилядни митинги в памет на Куциак и годеницата му Мартина Кушнирова се състояха вчера в цяла Словакия.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК