Над 35 хиляди цивилни са избягали от района през последните 48 часа

Двадесет и седем цивилни са били убити, а 30 ранени при турски въздушни удари и артилерийски обстрел срещу населения преобладаващо с кюрди северозападен сирийски град Африн днес, предаде ДПА, като се позова на неправителствена мониторингова организация.

Ердоган: Ако Турция отвори границите, Европа ще катастрофира

Сирийският център за наблюдение на правата на човека съобщи, че над 35 000 цивилни са избягали от Африн през последните 48 часа. Те са се насочили към контролирани от сирийското правителство райони, съобщава БТА.

Ердоган: Европа не може да диктува решения на Турция (ВИДЕО)

Турция и съюзени с нея бунтовници в Сирия започнаха на 20 януари операция срещу кюрдската милиция Сили за народна защита (СНЗ) в кюрдския анклав Африн.Турското правителство смята СНЗ за терористична организация, свързана с бунтовническата групировка в Турция Кюрдска работническа парти (ПКК). СНЗ бяха партньор на САЩ в борбата в Сирия срещу джихадистката групировка "Ислямска държава", припомня ДПА.

Ердоган: До довечера Африн ще падне (ВИДЕО)

Град Африн е обсаден от турската армия и сирийски бунтовници от понеделник. Около 249 човека, сред които 43 деца, са били убити в едноименния анклав от началото на офанзивата според данни на наблюдателния център.

Ердоган за Сирия: Кога ли НАТО ще заеме нашата страна?

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.