Очаква ни дъжд, а на места дори и сняг

Изключително динамично и индивидуално остава времето в различните части на страната. Последните напъни на зимата ще се усетят в Северозападна България, където се очакват валежи от сняг. В югозападните райони от БАН предупреждават за възможност от проливни дъждове и пролетни бури. В Дунавската равнина и Източна България пък поривите на вятъра остават много силни. След предупрежденията за опасно време през уикенда в понеделник жълт код за образуване на поледици е обявен в 9 области в Северна България. Проблем могат да създадат и реките у нас.

Времето през тази седмица ще бъде доста динамично. Вятърът е така нареченият фьон – топъл и сух, обикновено силен и поривист, който духа от планините”, обясни в „Здравей, България” климатологът доц. Георги Рачев.

Идват нови валежи, на места ще са от сняг

Ще продължи да вали до петък. Ще има и сняг по планините. Възможен е снеговалеж в района на Видин. Коренна разликата във времето ще има в Северна и Южна България.

50 сигнала за паднали клони, дървета и ламарини само за ден

„За кратко време ще има интензивен снеговалеж, който бързо ще се стопи. В четвъртък ще е най-студено”, поясни още доц. Рачев.

Вятърът събори 2 дървета в София, смачкани са 2 автомобила

През тази седмица сумарният валеж на места ще бъде между 30 и 50 л/кв. м. Със сигурност ще има развили и службите е добре да наблюдават реките, предупреди климатологът. Особено внимание трябва да се обърне на река Дунав.

Още за времето през тази седмица гледайте във видеото.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК

ВРЕМЕТО МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ И ЧРЕЗ КАМЕРИТЕ НИ В ЦЯЛАТА СТРАНА ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.