Холандецът, който иска да колонизира Червената планета

Искате ли еднопосочен билет до Марс? Има хора, които отговарят с „да”. Един от тях е мечтателят, който иска да колонизира червената планета. Той би зарязал живота на Земята, за да сбъдне мечтата си – не само да стъпи, но и да остане на Марс. За него може би историята ще напише, че е човекът, който превзе Марс.

"Кюриосити" отбеляза 2000-ия си ден на Марс

Човечеството е на една ръка разстояние от това да стъпи на друга планета, различна от Земята. Амбицията е опитите да започнат от 2032 година. Един холандец стои зад проекта Mars One.

Кой е човекът, който иска да колонизира Марс?

„Преди 20 години в университета, бяха машинен инженер. Тогава НАСА изпрати първия марсоход  на Марс. Видях снимки и това ме вдъхнови да тръгна по моя път към Марс. Започнах като наивен студент да си мечтая за мисии до Червената планета и това се разви до проекта  Марс 1”, казва холандецът Бас Лансдорп.

Той е човекът, който дръзва да си мечтае смело и на глас за колонии на Марс. Рискува като продава компанията си за вятърна енергия и влага средствата в мечтата Марс. Бас Лансдорп вижда възможност там, където другите се страхуват дори да погледнат.

Вижте повече във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.