Социалистите се събраха на партиен пленум

Опозицията излезе с предложения какви въпроси трябва да повдигне премиерът Бойко Борисов на срещата във Варна

Социалистите се събраха в неделя на "Позитано" 20 на партиен пленум. Официалният дневен ред предвижда обсъждане на годишният бюджет и работата на вътрешнопартийните структури. 

ВСИЧКО ЗА СРЕЩАТА "ЕС-ТУРЦИЯ" ЧЕТЕТЕ ТУК

Ще се разгледат обаче и вътрешни и външнополитически теми. Акцент са сделката за ЧЕЗ и предстоящата в понеделник среща на върха на ЕС във Варна. 

БСП излезе с декларация, в която настоява премиерът Борисов „да заяви на Ердоган, че изказването му за Кърджали е неприемливо”.

Според социалистите думите на турския президент за душевните граници са „провокация към националния суверенитет и териториалната цялост на България”.

"Аз очаквам премиерът на републиката да удовлетвори различните призиви. Първо, да отстоява националния ни интерес и да постави въпроса за тракийските бежанци. Това е една забравена тема за третото правителството на Борисов. Мисля, че е важно да проявим това мъжество в присъствието на европейските лидери", коментира Красимир Янков от БСП. 

Борисов: Всички очакват много от срещата ЕС-Турция във Варна

"Тази среща крие много рискове и опасности, както по отношение на персоналното поведение на турския президент, така и с не съвсем убедителните действия на българското правителство и на външната политика, която се провежда в някои отношения", допълни Атанас Мерджанов.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.