"Обединените патриоти" искат коалиционен съвет, на който да се обсъди дали е имало натиск върху България от чужди служби

Депутатите коментираха в парламента решението българският посланик да бъде извикан за консултации у нас.

МВнР: България ясно показва солидарност с Великобритания

"Обединените патриоти" искат коалиционен съвет, на който да се обсъди ситуацията и това дали е имало натиск върху България от чужди служби, както и от чужди дипломати. Волен Сидеров заяви, че е имал неформален разговор по телефона с Борисов, но иска ситуацията да се изчисти по време на коалиционен съвет. Той поздрави премиера за балансираната позиция, която е заела страната ни.

ЗАПАДЪТ СРЕЩУ РУСИЯ: Ще расте ли напрежението и къде е България?

От БСП също поискаха да бъде изслушано правителството заедно с премиера, за да кажем каква е нашата позиция, която според левицата се меняла твърде често и е възможно това да е ставало под натиск.

Посланикът ни в Москва - извикан за консултации с правителството

„До момента ние водим балансирана политика, за което поздравявам премиера. Това е правилната политика. В този случай България трябва изключително прецизно да поддържа баланса в отношенията. Аз знам, че има натиск отвън, но нашият мотив да не правим резки движения трябва да бъде, че този случай не е изяснен докрай”, заяви Волен Сидеров.

Русия обвини САЩ за оказването на "грандиозен натиск"

„Наистина сме притеснени от развиващата се дипломатическа криза. Може да я наречем дипломатическа война, която наподобява една различна ситуация – периода на Студената война. Не сме удовлетворени от непоследователната позиция на българското правителство, защото последните дни станахме свидетели на разнопосочни изявления и действия на външния министър, на министър-председателя. Настояваме Бойко Борисов да дойде в Народното събрание и да ни информира за кризата, която се развива”, коментира Кристиан Вигенин от БСП.

Бивш посланик на България в Русия: Очаква ни напрежение

„Ние показваме солидарност. Говорим за сигурността в цяла Европа и това каква е ролята на Русия в геополитическите процеси. Всяка една държава-членка предприема мерки, каквито тя намери за добре”, заяви от своя страна евродепутатът от ГЕРБ Емил Радев.

ВСИЧКО ЗА СЛУЧАЯ "СКРИПАЛ" ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.