Оставали й два месеца живот, разкри журналистът Слави Ангелов, който направи филм за нея

„Теодора беше една крехка жена, която тежи 47 килограма и се гмурка с едно оборудване, което тежи 166 килограма. Тя беше малка, но имаше огромно сърце и преследваше мечтата си докрай. Това, което правеше Теодора, е на ръба на човешките възможности. Не исках всичко, което тя е постигнала, да се забрави за три дни. Оттам дойде идеята за този филм „233 метра между живота и смъртта”. Това разказа в студиото на „Здравей, България” главният редактор на в-к „168 часа” Слави Ангелов.

Удавилата се в Гърция българка се гмурнала на 230 метра дълбочина

Той е човекът, който заснема последното гмуркане на Теодора Балабанова - до 230 метра дълбочина. Заедно със съпруга си Михаил, българката опита да подобри световния рекорд за дълбоко гмуркане, но след усложнение се удави. На Теодора обаче не й е достигнал само метър, за да подобри досегашния рекорд.

„При такива дълбоки гмуркания има няколко проблема, свързани с дълбочината, газовете, които се дишат и престоя под водата. Оказва се обаче, че Теодора е страдала от неизлечима болест. Тя е имала скоротечен рак, който е открит при аутопсията. И на нея реално са й оставали може би два месеца живот. Така че се оказва, че това е един добър край за нея”, добавя Слави Ангелов.

Целия разговор гледайте във видеото. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.