Кметицата на „Младост” и заместничката й Биляна Петрова отново размахаха бележки на влизане в съдебната зала

Не съм поставяла условия на Ваклин, дори не се сещам кой е този образ. Това заяви пред журналисти в съда кметицата на „Младост” Десислава Иванчева. 

Тя, заместника й Биляна Петрова и Петко Дюлгеров, сочен за посредник при предаването на рекордния подкуп, отново се изправят пред съда днес. Магистратите ще решават дали да ги оставят в ареста.

Гледането на мярката на Иванчева, Петрова и Дюлгеров, започна с час закъснение, тъй като адвокатите се запознаваха с материалите по делото – Специалните разузнавателни средства по делото, събрани в 10 тома.

В крайна сметка до дело не се стигна, защото задържаните също искаха да се запознаят със съдържанието на тези 10 тома, в които разследващите са описали срещите между тях, заснети със Специални разузнавателни средства. Така мярката ще започне в 14:30 часа.

Избраха Владимир Клисуров за временен кмет на "Младост" (ВИДЕО)

Преди началото на съдебното заседание Десислава Иванчева и Биляна Петрова заявиха, че са се срещали с Ваклин, но заради негово желание да облагородява района с детска площадка. Освен това Иванчева заяви, че не иска на  нейно място да застава заместникът й Румен Русев.

„Срещали сме се два пъти. Един път в общината, когато дойде последния ден и каза, че ще направи детска площадка. Защото знаете, че за детските площадки винаги съм положителна, положително настроена. Тогава дойде. И първият път, той е бил някога в началото, когато съм била кмет. През другото време нито сме се чували, нито сме се виждали”, заяви Иванчева. „Всички знаем, че в „Младост” ни даряват детски площадки. Няма условия, дори не се сещам кой е този образ”.

„Ние не сме в истинския смисъл пощенска кутия. Ние всичко разследваме. Знаете, че благодарение на това, че не сме пощенска кутия, ние сме разкрили много от нещата”, заяви Иванчева.

„Гледахме ги по-обстойно. Първо нямахме хора лятото, това може да се провери”, допълни заместничката й Биляна Петрова.

„Имаше заповед лятото никой архитект да не започва работа в район „Младост” като главен архитект”, допълни Иванчева.

Какво още каза тя вижте във видеото.

ВСИЧКО ЗА АРЕСТА И РАЗСЛЕДВАНЕТО НА КМЕТИЦАТА НА „МЛАДОСТ" ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.