Ако си мислите, че са там за красота - грешите

Някога да сте си пожелавали опашката в супермаркета да е по-дълга? Едва ли. И това е напълно нормално. Чакането не е най-приятното преживяване. И тъй като асансьорите са едни от нещата, за които и в които най-често ни се налага да чакаме, умни хора в миналото са измислили как да направят чакането ни по-поносимо и приятно, а именно с огледала. Може би не сте обърнали внимание, но в почти всеки асансьор или в близост до него има огледало. Това не е нито съвпадение, нито Фън Шуй стратегия.

Огледалата най-често са там, за да може хората да се гледат в тях и да си намират нещо за правене докато чакат, пише vesti.bg.

Какво да махнем от спалнята си, за да спим по-добре?

В миналото разпространяването на небостъргачите довежда до многобройни оплаквания спрямо бавните асансьори, разяснява „Ню Йорк Таймс“. Много от новопоявилите се сгради след Втората световна война са по-високи от всичко, което някога е построявано до момента, а колкото по-високи стават сградите, толкова повече хора започват да използват асансьорите.

Така умните хора се досещат, че трябва да дадат на останалите нещо, с което да запълнят времето си, докато чакат, за да може чакането за асансьор или по време на бавното пътешествие нагоре и надолу по една 40-етажна сграда да им се стори по-кратко и оплакванията да намелят.

Фън шуй съвети за любовта

Оказва се, че идеята е успешна и само няколко дни след прилагането на новата тактика с огледалата, масовото недоволство драстично спада.

Защо всъщност хората мразят да чакат?

Много просто - защото смятаме, че си губим времето, вместо да го използваме за нещо по-приятно и ползотворно. Скоростта, с която се развива обществото, и все по-забързаното ежедневие правят чакането още по-неприятно и хората още по-напрегнати.

Бързият темп, с който живеем, води до очаквания, които не могат да бъдат изпълнени достатъчно бързо, и чакането ни се струва по-дълго, отколкото всъщност е. Може би имаме нужда от повече огледала в живота си…

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.