Тя е поела групата при пристигането й в Бразилия и ги е завела до медиума Жоао Де Деус

Аз съм само водач в Бразилия. Запознах се с Теодора в Бразилия. Тази група, която водих, е от девет човека. Попитах за състоянието на хората тяхната организаторката и водачът на групата – Валя Лунагорва, която ми каза, че всеки има някакви болежки, но най вече отиват за духовно извисяване”.

МЕЖДУ ЛЕКАРИТЕ И ЛЕЧИТЕЛИТЕ: Борбата на болните за живот

Това каза Кармен Лазарова в предаването "На кафе" по повод ситуацията с болната от рак Теодора, която се е влошила при лечение с медиум в Бразилия.

Кармен е поела групата при пристигането й в Бразилия и ги е завела до медиума Жоао Де Деус.

"Аз не съм лечител, ходя по цял свят да изучавам какви лечители има, кой с какво се занимава. Не лекувам, защото нямам такава способност. Това е дарба. Болестта, според мен, идва от погрешни модели на поведение", обясни Лазарова.

Армията има готовност да прибере тежко болната Теодора от Истанбул

„Теодора ми беше писала за плащането, за самата програма. Не знам дали Кармен и Теодора са комуникирали преди пътуването. Моята работа бе да организирам логистичната част от пътуването, за да не се занимава Теодора с това. Аз през цялото време си мислих, че водачът на групата е запозната със състоянието й”, каза от своя страна съпругът на Теодора - Александър.

Кармен Лазарова твърди, че е искала да се срещне с всеки човек поотоделно за мястото, на което отиват, какъв трябва да е багажът, пътят, каква трябва да е подготовката, но така и не се е срещнала с Теодора.

Събраха 130 хил. за българката, блокирана в Бразилия

„Не съм уведомявал за състоянието на Теодора, аз мислих че всичко е уточнено. Мислех, че всичко е ясно. С оглед на това, което Кармен ми е посочила като пример, че е лекувана жена с рак на двете гърди, знаех, че всичко е ясно”, каза от своя страна Александър.

Кармен отговори, че става въпрос за съвсем различни случаи.

Ще успее ли да се върне от Бразилия тежко болна българка?

„Теодора може би в продължение на една година беше на лечение в Турция. Много от пътуванията бяха извършвани със самолет. За това бяха запознати лекуващите й лекари. Имам един сериозен грях, защото личната й лекарка каза, че е чувала за този лечител и е съмнителен, пожела ни успех”, разказа още съпругът на Теодора.

Той допълни, че досега няма докторско становище, че дългите пътувания със самолет влошават състоянието на болните.

„Когато са били на терапията, Теодора се е оплакала от болки в главата, но Кармен не е обърнала внимание”, твърди съпругът й.

Той твърди, че Кармен Лазарова е реагирала немърливо по отношение на състоянието на хората в групата. Според него трябва тя да е запозната с всеки един.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.