Екипите на NOVA бяха в първите редици, показвайки повече от 15 гледни точки към случващото се

България празнува 6-ти май – Ден на храбростта и Българската армия. На тържествена церемония беше отслужен водосвет на бойните знамена. Бяха положени венци пред Паметника на незнайния воин.

ДЕНЯТ НА ХРАБРОСТТА: Зад кулисите на празника (ГАЛЕРИЯ)

Веднага след това започна и военният парад. Пред погледите на хиляди зрители Армията показа най-доброто от военновъздушните си сили и наземна техника. Екипите на NOVA бяха в първите редици на парада, с повече от 15 гледни точки към случващото се и на земята, и във въздуха.

Тържествено вдигане на военноморския флаг във Варна (ВИДЕО+СНИМКИ)

С глави, издигнати над машините, и погледи в небето, военните внушиха и на децата, и на големите, които гледаха парада - че въпреки проблемите си през другото време, на 6-ти май армията е цяла. Създадена преди 140 години, войската си даде и техниката, и хората, за да напомни - има я. И може. Показното беше разчетено до секунда. Тази година за пръв път военна почит показаха и съседите ни от Македония - те изпратиха представителна рота, която маршируваше заедно с нашите войници. Армията дойде на площада, за да поздрави тези, за които работи. 1600 войници, 52 бойни машини, 4 хеликоптера и 10 самолета. На 6-ти май Българската армия полетя от гордост, въпреки рисковете.

ВСИЧКО ЗА ТЪРЖЕСТВАТА НА 6 МАЙ ВИЖТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.