Колко солена може да излезе почивката в чужбина?

Десетки българи все още остават в Рим, след като нискотарифната аиокомпания "Ryanair" отмени полета им за България вчера. 

Те са се настанали в хотел, докато изчакват обратен полет към родината.  Българското консултво в Рим е осигурило бус, с който всеки ден те да ходят до летището, за да се заявяват в листата на чакащите. Това е условието авиокомпанията да им плаща хотела.  

Повечето от 180 наши сънародници са организирали със собствени средства алтернативи за прибиране.  Някои от пътниците се заканиха, че ще търсят обезщетение за проваленото си пътуване. 

180 българи бяха блокирани на летище в Рим

Огнян Манолев е един от пътниците, които останаха да нощуват в италианската столица. Той вече е успял да си намери билети за връщане, само че с различна авиокомпания.

„С наши средства успяхме да си купим билети за утре. Ще пътуваме с „България ер”. Ние сме две семейства от по трима човека. Билетите обратно до България ни излязоха около 950 лева. Плюс хотел за около 350 лева за тези две нощи. Ако пресметна и разходите за храна, всичко дотук ще излезе около 1500 лева”, обясни за „Здравей, България” Огнян Манолев.

Консулът ни в Рим е помогнал на блокираните българи на летище „Чампино”

По думите му компанията предложила на всеки от пасажерите от блокирания полет, индивидуално решение за връщане в родината. На повечето българи бил предложен вариант да ползват друг полет на компанията за възможно най-близките дестинации до България.

Целия разговор гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.