Той добави, че позицията на България относно пакета от мерки, предложен от Макрон, е била ясна от самото начало

Предстоят още преговори, за да защитим интересите на българските превозвачи, това каза в Пловдив транспортният министър Ивайло Московски, цитиран от БТА. 

Румен Радев: Абсолютно основателни са исканията на транспортния бранш

По отношение на пакета от мерки предложени от френския президент Еманюел Макрон, касаещи транспортния бранш, той добави, че позицията на България е била точна и ясна от самото начало, и това е пълна институционална подкрепа на държавата за транспортните организации. По думите му планираните мерки биха довели до изпадането на българските превозвачи в неконкурентоспособност.

Парламентът единодушно в подкрепа на превозвачите

Оспорвани са текстовете, шофьорите задължително да се прибират през определено време у дома или в база на фирмата, защото това са необосновани разходи. Оспорва се и невъзможността превозвачите да почиват в кабините на камионите, а това създава и друг проблем със застрахователните компании, които не покриват щети, ако шофьорът не е бил на място, също така от кога да започват командировъчните и други.

СПЕШНО ПРИ ПРЕМИЕРА: Превозвачи посрещат евролидерите в София с протест

По думите на министъра утре предстои нов телефонен разговор на премиера Борисов с френския президент, а в понеделник ще се водят преговори и с еврокомисаря по транспорт Виолета Булц, която пристига у нас.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.