Президентът коментира спорните предложения, нашумели като „Закона Макрон”

„Абсолютно основателни са искания на нашите транспортни работници, на целия бранш”. Това заяви президентът Румен Радев в Брацигово, където е за честванията по повод 142 години от априлската епопея.

Президентът коментира недоволството сред българските превозвачи срещу обсъжданите нови правила за командированите работници, нашумели като „Закона Макрон”.

Парламентът единодушно в подкрепа на превозвачите

Регламентът, който е лична битка на френския президент, предвижда тираджиите да се прибират в родината си поне веднъж на 3 седмици, задължително да отсядат в хотели, а командировъчните им да са в размер според правилата в страната, в която се намират. Българските превозвачи недоволстват от тези предложения.

НАПРЕЖЕНИЕ: Превозвачи твърдят, че чакат фалити заради еврорегламент

„За мен това е дискриминационна политика и тя не трябва да се допуска. И се надявам българското правителство да води тези разговори и преговорите разбира се, безкомпромисно”, заяви Румен Радев.

„Трябва да отстояваме правата на нашите трудещи се особено когато те са справедливи", каза Радев. По думите му "няма как да говорим за единна Европа, европейски принципи и идеали, когато допускаме такъв тип отношение".

По-рано и депутатите заклеймиха обсъжданите нови правила.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.