Депутатите заклеймиха бъдещите нови правила за командированите работници, нашумели като "Закона Макрон”

Парламентът единодушно в подкрепа на превозвачите. Депутатите заклеймиха бъдещите нови правила за командированите работници, нашумели като “Закона Макрон”.

Регламентът, който е лична битка на френския президент, предвижда тираджиите да се прибират в родината си поне веднъж на 3 седмици, задължително да отсядат в хотели, а командировъчните им да са в размер според правилата в страната, в която се намират.

НАПРЕЖЕНИЕ: Превозвачи твърдят, че чакат фалити заради еврорегламент

Според българските депутати това на практика ще изхвърли от пазара хиляди български превозвачи. С решението си парламентът задължи правителството да се противопостави на новите правила.   

„Това е пример за опит за ограбване на българите чисто демографски, защото ше скъсат връзката с България”, коментира Искрен Веселинов от „Обединени патриоти”.

„Правителството час по-скоро да се събере и да вземе решение”, коментира Георги Свиленски от БСП.

„Надявам се да бъдем чути, защото иначе българският бизнес ще бъде смачкан. Около 17 000 превозвачи ще им бъде отнето правото да работят в ЕС”, коментира Станислав Анастасов от ГЕРБ.

„Това е едно от решенията, които създават проблемите в ЕС. Такива решения са в основата на Brexit”, коментира Йордан Цонев от ДПС.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.