Възрастна актриса плащала невъобразимо нисък наем в „Голямата ябълка”

Ню Йорк е един от най-скъпите за живеене градове в света. До март тази година една жена имала достатъчно късмет, за да живее в двустаен апартамент в „Грийнуич вилидж” – един от най-желаните квартали, срещу наем от 28,43 долара на месец, пише CNN.  Обикновено наемите в този район вървят между 5 и 7 хиляди долара.

ВИЖТЕ СНИМКИ ТУК

Патриция О’Грейди се мести в Ню Йорк през 1955, за да преследва кариера като актриса. Тя и още три нейни приятелки намират скромен двустаен апартамент на тавана на четириетажна сграда. Те плащат 16 долара месечен наем. През годините приятелките й се изнасят, но О’Грейди остава в жилището. И защо не? За 60 години апартаментът й продължава да й излиза една твърде малка сума.

БАЛ С МАСКИ: Звездното шоу на годината в Ню Йорк (ГАЛЕРИЯ)

През март тази година възрастната жена се разхождала около дома си, когато била блъсната от кола и починала. Тя е на 84 години, когато се случва инцидентът. След смъртта й новината, че е имало човек, който живее в Ню Йорк срещу наем от 28 долара на месец, се разпространява в целия мегаполис. Мнозина не вярват.

„Искам да го видя на хартия. Не изглежда възможно. Неотдавна наех двустаен апартамент в района за 5000 долара на месец”, разказва Гари Нюренберг, брокер на недвижими имоти.

Американски адвокат се самозапали и умря в Ню Йорк

Последният наемодател на О’Грейди е Адам Померанц, който каза пред медиите, че е купил сградата през 2002-ра година. Мъжът се изненадал да научи, че един от наемателите му плаща такава скромна сума.

Предишният собственик починал няколко години преди това и Померанц бил изненадат да научи, че никога не е вдигал цените за възрастната жена. Оказало се, че покойникът се разбирал много добре с нея и я харесвал. Померанц попитал адвоката си дали може да й вдигне наема, при което научил, че според законите за стабилизация на наемите, не може да вдигне сумата, която жената плаща с повече от 1,98 долара на месец. Той вдигнал наема й с 1,98, но само веднъж, защото двамата се сприятелили. По-късно Померанц дори сложил отоплителен уред за 12 хиляди долара в жилището на жената, но тя продължила да се топли с двете си стари камини.

Накъде ще тръгнат цените на имотите през 2018-а? (ВИДЕО)

Вижте още: 

БЛЯСЪК И УЮТ: Как изглеждат именията на звездите? (ГАЛЕРИЯ)

Колко струват в реалния живот измислените къщи от някои от най-известните филми и книги?

Най-скъпите имоти в света, обявени за продажба

Най-скъпият имот в САЩ

Къде ще живее Неймар?

Милиардер купи за рекордна сума исторически имот в Австралия

Как изглежда тоалетна за 100 000 долара? (ВИДЕО)

Професионален фотограф замени града с дивата природа (ВИДЕО)

Eдна Мис България, която избра селото (ВИДЕО)

Английско семейство превърна изоставено българско училище в свой дом (ВИДЕО)

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.