Украинските служби го "убили", за да не го убият руснаците

В Москва се отвори фронт, заради новината за убийството на руски журналист, отявлен критик на Владимир Путин. Правителствата на Украйна и Русия влязоха в спор и взаимни обвинения, след информацията, че Аркадий Бабченко е бил застрелян пред дома си. Впоследствие, мъртвият сензационно се появи на пресконференция в Украйна.

Убиха руски журналист в Киев

Аркадий Бабченко е руски журналист, за когото беше съобщено, че е убит пред дома си в Киев. Полиция блокира улицата, на която е блока, а журналисти съобщиха, че са видели тялото му в моргата. Няколко украински телевизии прекъснаха програмите си, за да съобщят за убийството.

"За тези, които сега пускат програмата ни, получихме информация, че преди два часа, около 21:00 часа, на левия бряг на Днепър, докато е бил на входа на дома си, Аркадий Бабченко е бил застрелян два пъти в гърба”, каза водещият Осман Пашаев.

Правителството на Украйна обвини Русия и говорейки сякаш Бабченко е убит, се закани да разплете случая.

"Ще открием кой го е извършил. Още е рано да се каже, но руският почерк си личи”, каза украинският външен министър Павло Климкин.

Москва също обяви Аркадий Бабченк за мъртъв. И отрече да са замесени по някакъв начин.

„Ето, вчера в Киев - поредната трагедия. Аркадий Бабченко е бил застрелян пред собствения си дом. И премиерът на Украйна вече обвинява руските тайни служби. Докато разследването още не е започнало или едва започва”, каза от своя страна руският външен министър Сергей Лавров.

Че журналистът е жив стана ясно около 17:30 тази вечер, когато той се появи пред камери в Киев. Тайните служби на Украйна го показаха на медии и иронично го поздравиха с третия му рожден ден.

„Нямаше друг вариант. Искам силно да благодаря на службите за сигурност на Украйна, които ми спасиха живота”, каза самият Аркадий.

Според службите на Украйна, смъртта му била инсценирана, защото разбрали, че руските тайни служби искат да го убият. Операцията се подготвяла два месеца и довела до задържането на човек, за когото подозирали, че е наемен убиец.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.