В тях попадна и екип на NOVA

Километрични задръствания в почивните дни имаше на магистрала "Тракия". Една от причините е ремонтът на платното в посока София между Пловдив и Чирпан. В задръстването попадна и екип на NOVA.

Ремонт на магистралата, интензивен трафик и инциденти. Задръствания и много нерви за шофьорите. Примерът е километричната тапа на магистрала „Тракия” в неделя.

Затруднено движение по магистрала "Люлин"

10 километра в задръстването се изминаваха за един час. За да се измъкнеш от тапата, са нужни поне два часа „пълзене”. Време, в което десетки коли прегряха и закъсаха.

Стотици граждани се оказаха неподготвени за опашките. Много от тях не видяха предупредителни знаци преди началото на задръстването. Според пътната агенция табели има и изпратиха снимки.

"На АМ „Тракия“, на територията на област Пловдив, са монтирани пътни знаци и табели, указващи ремонтни дейности и насочващи тежкотоварното движение над 12 т по обходни маршрути", обясняват от АПИ.

Ремонтите на "Хемус" и „Тракия“ приключват до 15 юни

Знаците обаче се виждат, едва когато си стигнал в тапата, а от нея изход няма.

"Движението на леките автомобили в участъка в ремонт на АМ „Тракия“ не е спирано и се осъществява двупосочно. В момента то е в ремонтираното платно за Бургас", обясняват още от АПИ.

От там съветват пътуващите да проучват актуалната пътна обстановка на денонощния им телефон или от безплатното мобилно приложение "Лима". В момента обаче то не може да бъде свалено от Айфон, например.

Километрични задръствания на АМ "Тракия" (ВИДЕО)

До 22 юни трябва да приключат ремонтите на магистрала „Хемус” в Шуменска област посока Варна. През цялото лято ще се ремонтират мостовете в района на София. На моста при 36-и километър, който е в трагично състояние, ще бъдат ремонтирани колоните и фундаментите. Ще се работи и по тръбите на "Ечемишка" и "Витиня". До началото на активния летен сезон ще приключи и ремонтът на пътя Бургас – „Слънчев бряг”.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.