Тя е под надслов "Обичам те..."

Подкрепа не само за жените с онкологични заболявания, но и за техните семейства. Кампанията е на фондацията на Нана Гладуиш – „Една от 8!”. Тя започна с надбягване на мъже, с вързани с розова панделка крака.

 Часове преди официалния старт на кампанията „Обичам те…!” текат последните подготовки. А всичко започва с подарък послание за рождения ден на Нана от съпруга й. 

Нана: Когато ракът се върна, откриха тумор в мозъка на сестра ми (ВИДЕО)

„На 29 май 2018-та година се навършва точно една година откакто ти беше диагностицирана за втори път с рак на гърдата. Първият път беше през 2012-та, все още помня как повтарях сам на себе си: „Ние трябва да победим този рак! Ще направя всичко, за да успеем”, заявява Джонатан Гладуиш.

Така двамата решават, че и мъжете, които са постоянна подкрепа на болните си жени, имат нужда от помощ и благодарност.

„Когато разбереш, че партньорът ти има рак, не знаеш как да постъпиш - шокиращо е, ти си смесица от гняв, страх, вцепенен. Нямаш с кого да говориш, освен с партньора си. А тя минава през същите емоции”, заявява Джонатан.

Нана: Ракът не трябва да пречи на човек да запази желанието си за живот

От помощта на фондацията „Една от 8" може да се възползва всеки нуждаещ се.

„Психологическата подкрепа е включена откакто съществуваме, като безплатна активност, групите по взаимопомощ, арт-терапиите, консултациите, информационните консултации - всичко, което ние предлагаме, независимо, дали се сутиени, протези, тюрбани, дали са перуки - при нас всичко е безплатно”, заявява Нана Гладуиш.

Сега фокусът е върху чувствата - да ги чуе и обществото въпреки трудностите.

„Моята жена от 16 години е болна от рак на гърдата. Гордея се с нея с това, което върши”, заявява Владимир Николов.

„Моята баба страда от рак на гърда и аз искам да й кажа, че ние много се гордеем колко е силна и сме сигурни, че ако продължава в същия бойствен дух, който има, ще се пребори с тази болест и ще бъде при нас за дълги години”, заявява Никола.

Метафорично препятствията в живота мъжете изразяват с няколко крачки с вързани крака.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.