На терена излизат някои от най-скъпите футболисти в света

Световното първенство по футбол в Русия, чийто официален старт ще бъде даден в четвъртък, ще остане в историята с куп запомнящи се факти.

За първи път в историята на Световните първенства домакин на надпреварата ще бъде страна от Източна Европа. За организацията домакините са похарчили между 12 и 14 милиарда долара. 

Депутати призоваха рускините да се въздържат от секс с чужденци

Продадените билети за отделните мачове вече са повече от 2 милиона.

Във връзка с поддържането имиджа на Русия властите в страната започнаха акции по затварянето на публични домове и прогонването на бездомници и просяци от най-често посещаваните места.

Руски политик пък призова сънародничките си да се въздържат от мимолетни връзки с чужденци, за да не се повтори ситуацията, създала се след Олимпиадата в Москва през 1980 г. Тогава рязко нарасна броят на самотните майки в Русия.

Този Мондиал ще се запомни и със звездите, които ще излязат на терена – някои от най-скъпите футболисти в света. Сред тях са бразилецът Неймар; Лионел Меси, който ще се опита да се възползва от вероятно последния си шанс да вдигне световната купа с отбора на Аржентина; капитанът на Англия Хари Кейн; Кевин де Бройне от Белгия и сензацията на египетската селекция Мохамед Салах.

Фернандо Йеро поема футболните национали в Испания

Една от най-големите изненади, дошла само ден преди старта на първенството, бе уволнението на треньора на Испания Хулен Лопетеги. На негово място застава Фернандо Йеро.

Нигерийските национали пък впечатлиха света още преди появата си на игрището – с интересните костюми, които носеха при пътуването си до Русия.

На откриването на най-големия футболен форум на планетата ще пее английската супер звезда Роби Уилямс, а за първия мач - между домакина Русия и Саудитска Арабия, на трибуните ще бъде и стопанинът на Кремъл Владимир Путин.

Официалното откриване на Световното първенство е в 17:30 ч. българско време.

Още по темата гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ПО ФУТБОЛ В РУСИЯ ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.