Хората все още отводняват домовете си, след като водосборен канал преля

Продължава справянето с щетите след пороя и наводнението в монтанското село Ерден, станало в четвъртък.

Хората все още отводняват домовете си, след като водосборен канал преля заради поройния дъжд в региона и наводни приземни етажи и мазета на около 10 къщи.

Порой и наводнение в Монтанско (ВИДЕО+СНИМКИ)

На ръце в придошлата вода - така пожарникарите от Монтана спасиха едно 17-годишно момиче бедстващо в дома си в село Ерден.

Една от къщите за втори път се наводнява тази седмица от водосборния канал, който преминава през селото. В друга къща в селото мъж сам си наел техника, за да се справи с водата.

От общината започнаха да разширяват каните, които преляха и наводниха къщите. Социалните ще направят оглед и подпомогнат пострадалите хора с еднократна помощ.

Хората се притесняват, че и за днес в Област Монтана се очакват интензивни дъждове и започнаха да предпазват домовете си, ако случайно дойде нова вода.

Много по-сериозна е обстановката в западната ни съседка. В Сърбия се изливат проливни дъждове, обявен е оранжев код за опасно време. Истински потоп заля столицата Белград. Движението на много места беше затруднено. Наводнени са множество къщи в града.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.