Възможни са нови сериозни валежи в Югоизточна България

Какви са прогнозите? В Бургас има доста вероятност за слънце. Най-вероятно в отделни промеждутъци на  деня може да става и за плаж.

Оранжев код в 11 области в централните и югоизточни части в сряда

Все пак времето се променя бързо в района. Възможни са гръмотевични бури и нови сериозни валежи. Снощи в Югоизточна България са паднали от 10 до 15 литра вода на кв.м. , което е доста под прогнозираните 30-50, но въпреки това имаше сериозни валежи.

Бури, порои и светкавици в половин България (ВИДЕО)

Вчера имаше заседание на оперативен щаб с участието на министър Валентин Радев и шефа на ГД „Пожарна безопасност” Николай Николов. Изводите бяха, че няма подадени сигнали нито за хора, които са в страшна ситуация, нито за щети в региона. Въпреки това държавата е готова да реагира.  

Синоптиците очакват порои в Централна и Югоизточна България.На места може да паднат до 65 литра на квадратен метър. В цялата страна има оранжев и жълт код за силни дъждове и  гръмотевични бури. По високите части вятърът ще се усилва. Времето ще остане същото и утре.  

Синоптиците очакват валежите да започнат да намаляват в петък. А в неделя ще се усети чувствително повишение в температурите. 

В Гърция, на юг от Солун и днес остава  в сила червен код за интензивни дъждове.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК

ВРЕМЕТО МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ И ЧРЕЗ КАМЕРИТЕ НИ В ЦЯЛАТА СТРАНА ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.