Това съобщиха от МВнР

При жестоката влакова катастрофа в турската провинция Текирдаг са загинали съпругата и детето на български гражданин, който има и турско гражданство. Това стана ясно след повторна щателна проверка на личните данни на жертвите, съобщиха от Министерството на външните работи.

Починалата жена има само турско гражданство. Детето на възраст под 1 година, но е български гражданин по право, тъй като единият му родител също е български гражданин. 

24 жертви и стотици пострадали при влаковата катастрофа в Турция (ОБЗОР)

За турските власти детето обаче се води турски гражданин и затова и до този момент те посочват в отговор на официалните запитвания, че сред жертвите няма българи, информират още от МВнР.

Генералното консулство на Република България в Одрин и Генералното консулство на Република България в Истанбул извършват допълнителни проверки дали сред ранените и хоспитализирани пътници има български граждани, както и дали има такива сред тези пасажери, на които е оказана медицинска помощ на място и след това са били освободени.

Официално потвърденият брой на жертвите на трагедията до момент е 24. Ранените са стотици.

Композицията с над 360 пътници се преобърна между Истанбул и Люлебургаз в неделя.  

Борисов изпрати съболезнователна телеграма до Ердоган

Дежурен телефон на генералното консулство на Република България в Одрин: + 90 533 7396140

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на Дирекция "Ситуационен център": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или имейл: crisis@mfa.bg.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.