Какво време ни очаква през следващите дни?

Посрещаме един слънчев летен ден. В най-горещите часове термометърът ще се колебае между 28 и 34 градуса. В късния следобед е възможно слънцето да се скрие зад облаци в планинските части на Западна България, но валежи са малко вероятни.

ВРЕМЕТО ПО ЧЕРНОМОРИЕТО

По крайбрежието ще има приятен морски бриз, който ще държи максималните температури около 28-31 градуса. На север след обяд е възможно да се появят облаци, но няма да вали.

ВРЕМЕТО В ПЛАНИНИТЕ

Над планините ще е слънчево. По-значителна облачност е възможна след обяд. Ако има валежи, те ще са кратки. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 24 градуса, а в по-високите части - около 16 градуса.

ВРЕМЕТО В ЗАСЕГНАТИТЕ ОТ НАВОДНЕНИЯТА РАЙОНИ

В пострадалите части на Северозападна България – Мизия, Хайредин и Борован, времето ще е слънчево през следващите дни с максимални температури около 30 градуса. Калта по улиците и в дворовете ще може да изсъхне по-бързо, което ще помогне на хората да се съвземат след пороите, а институциите да почистят уличната мрежа по-лесно.

ВРЕМЕТО В ЕВРОПА

Над Европа, по-конкретно над Германия и Полша, се движи зона с ниско атмосферно влияние. Това периодично създава зони с валежи и гръмотевици, които обаче засега засягат по-скоро северните ни съседи Румъния. България е в периферията на този процес.

ВРЕМЕТО ПРЕЗ ПОЧИВНИТЕ ДНИ

До края на седмицата времето ще е повече слънчево, отколкото дъждовно. Кратко захлаждане предстои в петък следобед и през уикенда. Максималните температури ще паднат с 2-3 градуса. Облачността ще се увеличи в Североизточна България и по планините.

ВРЕМЕТО В ГЪРЦИЯ

Времето по Егейското крайбрежие ще е горещо в следващите дни. Ако при нас е възможно кратко заоблачаване и дори валеж, то в Гърция такава опасност до края на почивните дни няма. На юг се очакват по-високи температури – до 36-38 градуса.

ВРЕМЕТО ПО ПЪТИЩАТА

По пътищата рисковете тези дни са свързани със свлачища в различни точки на страната. Пътят през Искърското дефиле е стеснен в района на Люти дол. Стеснени участъци има на прохода Петрохан в района на село Бързия, където е пропаднала подпорна стена, както и по пътя към Рилския манастир. Там има участък от 250 метра, в който движението е ограничено в едното платно.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК

ВРЕМЕТО МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ И ЧРЕЗ КАМЕРИТЕ НИ В ЦЯЛАТА СТРАНА ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.