Това сочи прогнозата на синоптиците за тази сряда

Облачно и ветровито време ни очаква тази сряда. В следобедните часове синоптиците прогнозират превалявания от дъжд, като очакванията са повечето валежи да бъдат в Северна България. Има опасност и от градушки. Температурите през деня ще се движат между 24 и 29 градуса.

ВРЕМЕТО ПО ЧЕРНОМОРИЕТО 

По Черноморието слънцето ще се показва по-често сутринта, а следобед ще бъде облачно и с валежи на много места. Температурите в най-топлите часове ще бъдат между 27 и 30 градуса.

ВРЕМЕТО В ПЛАНИНИТЕ

Над планините ще има променлива облачност с по-чести валежи и гръмотевична дейност в следобедните часове. Ще духа силен вятър, който по високите и открити части ще бъде силен. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 18 градуса, а на 2000 метра – около 11 градуса.

ВРЕМЕТО В ЕВРОПА

Валежите от вчера и днес са поредният атмосферен фронт, който преминава през Балканите. Центърът на циклона е над Украйна, а периодичните вълни в периферията засягат целия Балкански полуостров.

ВРЕМЕТО ПРЕЗ ПОЧИВНИТЕ ДНИ 

До края на седмицата времето ще бъде бурно. И в четвъртък, и в петък предстоят валежи, предимно в следобедните часове. През уикенда валежите ще намалеят значително. 

ОПАСНОСТ ОТ ПОРОЙНИ НАВОДНЕНИЯ

Въпреки валежите през последните дни, рисковете от поройни наводнения е сравнително нисък.  

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.