Държавата би била най-отговорният стопанин на стратегическата за България инфраструктура, посочи Искрен Веселинов

КЗК доказа, че има държавни органи, които обективно и независимо обследват обстоятелствата около една сделка и не се притесняват да вземат решение, дори когато то не е толкова изгодно за някой чужд инвеститор. Така зам.-председателят на ПГ "Обединени патриоти" Искрен Веселинов коментира пред журналисти в парламента решението на антимонополния орган, свързано с продажба на активите на ЧЕЗ в България на "Инерком".

КЗК забрани "Инерком" да купи ЧЕЗ

Приветстваме и напомняме, че от първия ден, когато започна скандалът, призовахме българските институции да си свършат работата, подчерта депутатът, цитиран от БТА. Веселинов все пак уточни, че предстои да се запознаят с мотивите и напомни, че има и "втора спирачка за тази сделка - КЕВР", и българските потребители трябва да бъдат спокойни.

От "Инерком" са изненадани от решението на КЗК

Нашето виждане винаги е било, че тези дружества не трябва да се раздържавяват и държавата би била най-отговорният стопанин на стратегическата за България инфраструктура, посочи още Искрен Веселинов.

Енергийният министър: КЗК е взела мотивирано решение (ВИДЕО)

Той и колегата му Александър Сиди са внесли в енергийната комисия предложения за критериите, по които КЕВР да може да се произнася за подобни сделки. Да пита ДАНС, МВР, да проследи дали има съдебни решения, по които приобретателят на акциите има наложени наказания за нарушаване на обществения ред, дали заплашва националната сигурност, изреди депутатът.

ВСИЧКО ЗА КАЗУСА "ЧЕЗ" ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.