Жертви на мафията или доброволни работници?

Български роми са овладели територия в сърцето на Неапол, където използват работна ръка за 75 евроцента на час. Те са разработили канал за работници от България.

Ромите, които печелят повече, отколкото в България, успели да изместят от пазара на труда африканците. За сезонна работа често са използвани и непълнолетни.

10-годишно българче e ранено по време на убийството на мафиот в Италия

Специално разследване по поръчка на най-големия профсъюз на Апенините   изкара случая на дневен ред и предизвика разследвания и на италианските медии и власти.

Всеки ден на черната борса на труд се предлагат български роми. Горе-долу едно семейство роми печели, колкото един италианец на ден. Трябва да се плати и такса на посредника. Трафикът е организиран много добре. Ромите идват два пъти в годината за пролетната и есенната реколта.

Българчето, което пострада при мафиотска престрелка в Италия, е стабилно

Междувременно стана ясно, че българчето, пострадало при стрелба срещу мафиотски бос в Калабрия, е в болница в тежко състояние, но ще се оправи. То е под охрана, тъй като е свидетел на тези, които са извършили престъплението.

Припомняме, че 10-годишното дете беше ранено, след като двама мъже застреляха от засада 39-годишен криминално проявен. Сачмите от ловните пушки засегнали и българчето.

Кореспондент: Антоанета Николова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.